Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

CBD Products sro
GetSmokin’
Sam Vanden Auweele
BioTabs
Barney’s Farm
Petr Konecny
Cannabis Cura Sicilia
Alberto Saint Cort
NORML FRANCE
A.C.C. IPANEMA
Cannabis Social Club - Bozen
Bill Griffin
Enecta C.V.
SeedMarket.com
LA MACA
NEWSWEED
IRKA
SANTYERBASI GROWSHOPS
ZRK.SI - Cannabis regulation institute Slovenia
MEDICINAL STAR’S
ALBO SHANTI
FIELDS OF GREEN FOR ALL
CIRCULO SECTORIAL CANNABICO
ARGE CANNA
Sensi Seeds
Asociacion Cannabica 4/20
COL.CAN.CAN
Bart B
OVERGROW.IT
GROWERLINE
CANAPA INFO POINT
Manuel Fernandez
LEOLED GROW LIGHTS
Marco Moscatelli
Associazione Culturale Tuanis - Canapamundi
Andrej Kurnik
Hanfinstitut
TREE OF LIFE - AMSTERDAM CANNABIS SOCIAL CLUB
Francis Costelloe
High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink

MEMBERSHIP / view all

 
Laatste artikels

Drugsactivist Joep Oomen (54) plotseling overleden

Een online condoleance register om steun te betuigen is hier te vinden.

ANTWERPEN – Op vrijdag 18 maart 2016 is Joep Oomen volkomen onverwacht overleden in zijn huis in Antwerpen. Oomen zette zich ruim een kwart eeuw in voor een humaan en rechtvaardig drugsbeleid en een einde aan de war on drugs. Hij was mede-oprichter van een groot aantal organisaties, waaronder Encod, Cannabis Social Club Trekt Uw Plant in Antwerpen en de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) in Nederland.

Gepubliceerd op 21 maart 2016  door Richard Rainsford
Tijdens een emotionele bijeenkomst van Cannabis Social Club Trekt Uw Plant in Antwerpen is het trieste nieuws meegedeeld aan de leden. Toen Joep gisteren niet op kwam dagen voor een vergadering van Trekt Uw Plant en telefoontjes onbeantwoord liet, zijn twee bestuursleden naar zijn huis gegaan. Een bestuurslid had toevallig de sleutel nog en na contact met en toestemming van Joep’s oudste zoon zijn ze naar binnen gegaan. Ze troffen Joep dood aan in zijn bed. De politie heeft sporenonderzoek (...)

UK: 1 miljard wietbelasting na legalisering

9 maart 2016

Gepubliceerd op 9 maart 2016  door encod
In Groot-Brittannië is een rapport verschenen van wetenschappers, academici en politiebazen dat oproept om cannabis te legaliseren. Daarmee kan het land jaarlijks 1 miljard pond ( 1,3 miljard euro) aan wietbelastingen verdienen, en wordt de schade aan maatschappij en mensen verminderd. En de thuisteelt wordt ook legaal! De Britse media noemen het onderzoek “het meest gedetailleerde plan ooit voor de liberalisering van drugs in de UK”. Het gezelschap deskundigen roept de politiek op om het (...)

Zwitserland start proef met cannabisclubs

12 februari 2016

Gepubliceerd op 12 februari 2016  door encod
Vier Zwitserse steden gaan een proef starten met cannabisclubs, waar de drug mag worden gebruikt zonder het risico te lopen op een boete. Bern, Zürich, Basel en Genève zijn overeengekomen om mogelijk nog dit jaar te starten met het project, schrijft omroep SRF vrijdag. Vertegenwoordigers van de steden spraken donderdag over hoe de verkoop van cannabis gereguleerd kan worden. In Zwitserland is de verkoop en het gebruik van drugs verboden, hoewel de politie het gebruik van hennep vaak (...)

HELP – patiënten die zelf wiet kweken!

19 januari 2016

Gepubliceerd op 19 januari 2016  door encod
Samen sta je sterk. Onder dat motto zoeken twee belangenverenigingen voor medicinale cannabispatiënten mensen die willen verklaren dat zij voor eigen gebruik cannabis (moeten) telen en geen baat hebben bij de bestaande officiële mediwiet uit de apotheek. Op deze manier hoopt men via rechter en vooral via de politiek het recht op medicinale thuisteelt af te dwingen. Directe aanleiding voor de actie is de rechtszaak tegen Rudolf Hillebrand van 30 december jongstleden in Amsterdam. Deze (...)

"Op basis van cannabis"

15 januari 2016

Op basis van cannabis", schreeuwen de media. Blijkt het inmiddels om een poging te gaan om de werking van cannabis te imiteren. Omdat cannabis zelf illegaal moet blijven, natuurlijk, want anders zou het de Pharmafia zijn die pijn in de portemonnee zou lijden. Terwijl van het plantje zelf nooit iemand is doodgegaan, en honderden miljoenen mensen er baat bij hebben. Maar dat komt niet in de krant.

Gepubliceerd op 15 januari 2016  door encod
Negentig mensen hebben in Frankrijk een experimenteel geneesmiddel gekregen als gevolg waarvan een proefpersoon vrijdag in het ziekenhuis in Rennes klinisch dood is verklaard. Van vijf anderen, die ook in het ziekenhuis zijn opgenomen, is de toestand zeer ernstig. Een woordvoerder van het academisch ziekenhuis is Rennes vreest dat voor zeker drie van deze slachtoffers de gevolgen onomkeerbaar zullen zijn, omdat ze blijvende hersenschade opgelopen hebben. Er is helemaal niets voorhanden om (...)

 

The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 160 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 400 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


E-mail Secretariat: office (at) encod.org Privacy: Updated August 2017
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com