Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

CBD Products sro
GetSmokin’
Sam Vanden Auweele
BioTabs
Barney’s Farm
Petr Konecny
Cannabis Cura Sicilia
Alberto Saint Cort
NORML FRANCE
A.C.C. IPANEMA
Cannabis Social Club - Bozen
Bill Griffin
Enecta C.V.
SeedMarket.com
LA MACA
NEWSWEED
IRKA
SANTYERBASI GROWSHOPS
ZRK.SI - Cannabis regulation institute Slovenia
MEDICINAL STAR’S
ALBO SHANTI
FIELDS OF GREEN FOR ALL
CIRCULO SECTORIAL CANNABICO
ARGE CANNA
Sensi Seeds
Asociacion Cannabica 4/20
COL.CAN.CAN
Bart B
OVERGROW.IT
GROWERLINE
CANAPA INFO POINT
Manuel Fernandez
LEOLED GROW LIGHTS
Marco Moscatelli
Associazione Culturale Tuanis - Canapamundi
Andrej Kurnik
Hanfinstitut
TREE OF LIFE - AMSTERDAM CANNABIS SOCIAL CLUB
Francis Costelloe
High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink

MEMBERSHIP / view all

 
Homepagina > Nederlands (nl) > Acties en bijeenkomsten > AGENDA > Cannabisbevrijdingsdag, Antwerpen
Gepubliceerd op 10 april 2014  door encod

Cannabisbevrijdingsdag, Antwerpen

Voor de negende keer in België!Alle versies van dit artikel: [Nederlands]
Online bekijken : Trekt Uw Plant

TREKT UW PLANT ORGANISEERT CANNABISBEVRIJDINGSDAG

Op zaterdag 10 mei zal de Dageraadplaats in Antwerpen groen kleuren als de vzw Trekt uw Plant hier haar jaarlijkse Cannabisbevrijdingsdag organiseert. Dit festival vindt plaats in meer dan 200 steden wereldwijd, en voor de negende maal in België.

Op Cannabisbevrijdingsdag komen mensen samen die een eind willen aan het verbod op cannabis. Dat verbod heeft er toe geleid dat er een zwarte markt is ontstaan waar criminele organisaties van profiteren, met negatieve consequenties voor de volksgezondheid en de veiligheid van consumenten en hun omgeving. Door de produktie en distributie van cannabis aan meerderjarigen in een legaal kader te brengen kunnen de meeste problemen rond cannabis worden voorkomen en kan werk worden gemaakt van een effectief beleid ter preventie van problematisch gebruik.

De organisatoren van Cannabisbevrijdingsdag voelen zich gesterkt door de ontwikkelingen in de Amerikaanse staten Colorado en Washington en in Uruguay, waar sinds 1 januari cannabis voor recreatieve en medicinale doeleinden volledig gelegaliseerd is. We kunnen vaststellen dat er sindsdien geen explosies van cannabisgebruik hebben plaatsgevonden, of schrikbarende toenames van spoedgevallen als gevolg van dit gebruik.

Ook in België mag het pleidooi voor legalisering zich koesteren in uitstekend gezelschap, zoals dat van de professoren De Grauwe, Tytgat en Decorte, die in hun pleidooi voor een kritische evaluatie van het Belgisch cannabisbeleid van november vorig jaar stellen: “Als de zwarte markt wegvalt, is de jeugd veel beter beschermd. Dealers zullen grotendeels verdwijnen en worden vervangen door deskundige verkooppunten. De kwaliteit is gewaarborgd, de voorlichting wordt geloofwaardig. De aantrekkingskracht die het vooral op jongeren heeft, valt weg.”

En zelfs in Antwerpen, waar de burgemeester het liefst van al elk cannabisplantje persoonlijk uit de grond zou willen trekken bestaat al 4 jaar Trekt uw Plant, een Cannabis Social Club die haar leden elke twee maanden voorziet van de oogst van hun persoonlijke cannabisplantje. Het Antwerps parket heeft de werking van de vzw twee keer tegen het licht gehouden en beide malen tot vrijspraak besloten.

Op Cannabisbevrijdingsdag speelt een brede waaier aan artiesten, zoals de Rupelsoldaten (die hun nieuwe EP zullen presenteren), Plakband, Shikari en Heartwash, DJ’s Grazzhoppa, Bangarang Sound Station and Shanti B. Met daarnaast sprekers als Michel Degens van de Mambo Social Club in Hasselt en een vertegenwoordiger van de CSC Ma Weed Perso in Luik. Beide clubs zijn momenteel het voorwerp van vervolging, en zullen naar verwachting worden vrijgesproken.

U bent van harte welkom om dit evenement bij te wonen.

Share |Dit artikel beantwoorden


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 160 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 400 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


E-mail Secretariat: office (at) encod.org Privacy: Updated August 2017
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com