Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

CBD Products sro
GetSmokin’
Sam Vanden Auweele
BioTabs
Barney’s Farm
Petr Konecny
Cannabis Cura Sicilia
Alberto Saint Cort
NORML FRANCE
A.C.C. IPANEMA
Cannabis Social Club - Bozen
Bill Griffin
Enecta C.V.
SeedMarket.com
LA MACA
NEWSWEED
IRKA
SANTYERBASI GROWSHOPS
ZRK.SI - Cannabis regulation institute Slovenia
MEDICINAL STAR’S
ALBO SHANTI
FIELDS OF GREEN FOR ALL
CIRCULO SECTORIAL CANNABICO
ARGE CANNA
Sensi Seeds
Asociacion Cannabica 4/20
COL.CAN.CAN
Bart B
OVERGROW.IT
GROWERLINE
CANAPA INFO POINT
Manuel Fernandez
LEOLED GROW LIGHTS
Marco Moscatelli
Associazione Culturale Tuanis - Canapamundi
Andrej Kurnik
Hanfinstitut
TREE OF LIFE - AMSTERDAM CANNABIS SOCIAL CLUB
Francis Costelloe
High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink

MEMBERSHIP / view all

 
Gepubliceerd op 13 januari 2014  door encod

EIGEN TEELT VRIJ

We vragen de VN om het recht van elke volwassen burger om natuurlijke planten te telen en te bezitten voor persoonlijk gebruik en niet-commerciële doeleinden aan te nemen en hiervoor alle beschikbare middelen aan te wenden.Alle versies van dit artikel: [English] [slovenčina] [Español] [Português] [slovenčina] [français] [Deutsch] [italiano] [Nederlands]

Photo: Paul von Hartmann

Sinds duizenden jaren hebben mensen van over de hele wereld cannabis, cocabladeren, opium en andere planten verbouwd om deze te gebruiken als medicijn voor lichaam en geest, of andere nuttige doeleinden. Vandaag de dag gebruiken nog altijd minstens 35 miljoen mensen in de Europese Unie en meer dan 200 miljoen wereldwijd sommige van deze planten.

Sinds 1961 echter, als gevolg van het dictaat van een VN-verdrag dat wordt toegepast in bijna alle landen van de wereld, zijn deze planten verboden. Mensen zijn vermoord, gemarteld, gevangen, gestigmatiseerd en geruïneerd voor het kweken, verhandelen of consumeren van deze planten.

Het gebruik van drugs kan problemen veroorzaken, in het bijzonder onder jonge mensen. Maar het feit dat drugs verboden zijn heeft desastreuze gevolgen. Het dwingt druggebruikers in een levenstijl die schadelijk kan zijn voor henzelf en voor anderen. Het veroorzaakt gezondheidsproblemen die eenvoudig voorkomen kunnen worden. Het drugverbod geeft de controle van de drugmarkt over aan de georganiseerde misdaad. Terwijl grote sommen overheidsgeld worden gespendeerd aan de oorlog tegen drugs wijst alles erop dat de gedane inspanningen niet werken en zelf contraproductief zijn.

ENCOD is een Europees burgerplatform dat om een effectieve en intelligente benadering van het drugprobleem vraagt. De wettelijke regulering van de drugmarkt is volgens ons de enige juiste benadering voor de aanpak van deze problemen. Deze regulering zal de leefomstandigheden van miljoenen mensen verbeteren, terwijl het een van de grootste criminele inkomstenbronnen ter wereld zal doen opdrogen.

Eén van onze doelen is de herziening van de VN drugconventies van 1961. We vragen de VN om het recht van elke volwassen burger om natuurlijke planten te telen en te bezitten voor persoonlijk gebruik en niet-commerciële doeleinden aan te nemen en hiervoor alle beschikbare middelen aan te wenden. Tegelijkertijd moet aan individuele landen worden toegestaan om te experimenteren met beleid dat niet gebaseerd is op een verbodsregime.

De oorlog tegen drugs moet stoppen. Help ons om vrede te bewerkstelligen. Steun ENCOD.

Share |


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 160 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 400 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


E-mail Secretariat: office (at) encod.org Privacy: Updated August 2017
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com