Encod.org
Europe

 

GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

CBD Products sro
GetSmokin’
Sam Vanden Auweele
BioTabs
Barney’s Farm
Petr Konecny
Cannabis Cura Sicilia
Alberto Saint Cort
NORML FRANCE
A.C.C. IPANEMA
Cannabis Social Club - Bozen
Bill Griffin
Enecta C.V.
SeedMarket.com
LA MACA
NEWSWEED
IRKA
SANTYERBASI GROWSHOPS
ZRK.SI - Cannabis regulation institute Slovenia
MEDICINAL STAR’S
ALBO SHANTI
FIELDS OF GREEN FOR ALL
CIRCULO SECTORIAL CANNABICO
ARGE CANNA
Sensi Seeds
Asociacion Cannabica 4/20
COL.CAN.CAN
Bart B
OVERGROW.IT
GROWERLINE
CANAPA INFO POINT
Manuel Fernandez
LEOLED GROW LIGHTS
Marco Moscatelli
Associazione Culturale Tuanis - Canapamundi
Andrej Kurnik
Hanfinstitut
TREE OF LIFE - AMSTERDAM CANNABIS SOCIAL CLUB
Francis Costelloe
High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink

MEMBERSHIP / view all

 
Hjemmeside > Dansk (dk) > Nyheder > 2008 > HEROIN PÅ RECEPT VIL GØRE FLERE STOFFRI
Offentliggjort 17. marts 2008  af encod

HEROIN PÅ RECEPT VIL GØRE FLERE STOFFRI

Kilde: Berlingske Tidende

Af: Rune Langhoff

26. februar 2008,Alle udgaver af denne artikel : [dansk]

Søren har taget heroin i 30 år. Han er begejstret for, at heroin bliver lægeordineret fra efteråret. Han tror, at forslaget blandt andet vil betyde en mere hæderlig fremtid for ham. »I dag snupper jeg af og til noget i nogle forretninger, og det behøver jeg jo så ikke længere.

Fordelingen af satspuljemidlerne fører til, at heroin nu bliver lægeordineret. Nyheden bliver modtaget med stor jubel blandt Københavns stofmisbrugere, men nogle mener, at forslaget kunne have været lidt bedre.

Jørgen Kjær, der har taget heroin i 32 år, lagde mandag påskeliljer ved mindestenen for døde stofmisbrugere på Halmtorvet i København. Det gør han kun ved særlige lejligheder, men mandag var også helt særlig, for her blev det såkaldte satspuljeforlig offentliggjort og det stod efterfølgende klart, at der var blevet afsat 70 millioner kroner til lægeordineret heroin de kommende to år.

»Det har været en dag med vild jubel, og en dag vi har ventet på,« forklarer han. Han er formand for BrugerForeningen, der holder til på Blågårdsplads på Nørrebro og som tæller over 650 stofmisbrugere.
»Det her har vi kæmpet for i over ti år, og at vi nu kan få heroin på recept vil på sigt betyde, at langt flere bliver stoffri,« fortsætter han.
Han er selv 55 år og tager til daglig metadon for at holde forbruget af heroin nede, men at kunne tage heroin hver dag vil kunne gøre ham stoffri, mener han.

»Når man ikke hele tiden skal tænke på det næste fix, kommer der en sikkerhed ind i hverdagen, som betyder, at man får perspektiv på tilværelsen og kan se fremad. Man kan blive stabiliseret, måske få tid til en hobby og til at få et arbejde.«

Kan stoppe tyveri

Et andet problem, som Jørgen Kjær mener, den lægeordinerede heroin vil kunne løse, er det massive tyveri, der følger med et misbrug.
»Vi har nogen herinde, der stjæler 10-15 effekter om dagen, og det ville de ikke behøve længere, hvis de bare kan få heroinen,« siger han.

Det er 48-årige Søren, der ikke vil have sit efternavn i avisen, enig i.
»I dag snupper jeg af og til noget i nogle forretninger, og det behøver jeg jo så ikke længere,« siger han. Han har taget heroin i 30 år, og startede da han som 18-årig kom i fængslet for at have solgt 39 kilo hash. Han er ligesom Jørgen Kjær på metadon, men tog sidst heroin ti timer før Berlingske Tidende talte med ham.

»Jeg tager det, når jeg kan komme afsted med det,« siger han og er meget begejstret for, at heroin nu bliver lægeordineret. Dog har han også sine bekymringer.

»Som forslaget er nu, skal jeg møde op tre gange om dagen for at få heroinen. Så vil jeg altså hellere fortsætte på metadon, som jeg kun skal hente en gang om måneden,« siger Søren. Han bor nemlig i Kastrup og tre daglige ture til indre by, vil fratage ham al hans fritid.

»Så bliver jeg jo bare afhængig på en anden måde,« Siger han
Kalman fra Serbien, der heller ikke vil have sit efternavn i avisen, er mere end skeptisk. Han har selv været stofmisbruger, men er det ikke længere.
»Det hjælper ikke at hjælpe folk med at blive i deres misbrug. Hvis man vil ud af det, må man stoppe helt, rejse væk, ligesom jeg gjorde.«
Det er dog ikke den generelle holdning. Svenske Peter Harlem er nemlig ikke i tvivl.

»Hvis ordningen var i gang nu, ville jeg gå derned med det samme. Min eneste bekymring er, om jeg er død inden ordningen træder i kraft,« siger han med hentydning til at lægeordineret heroin først bliver virkelighed til efteråret.

Share |Lav et svar til denne artikel


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 160 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 400 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


E-mail Secretariat: office (at) encod.org Privacy: Updated August 2017
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com