Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

CBD Products sro
GetSmokin’
Sam Vanden Auweele
BioTabs
Barney’s Farm
Petr Konecny
Cannabis Cura Sicilia
Alberto Saint Cort
NORML FRANCE
A.C.C. IPANEMA
Cannabis Social Club - Bozen
Bill Griffin
Enecta C.V.
SeedMarket.com
LA MACA
NEWSWEED
IRKA
SANTYERBASI GROWSHOPS
ZRK.SI - Cannabis regulation institute Slovenia
MEDICINAL STAR’S
ALBO SHANTI
FIELDS OF GREEN FOR ALL
CIRCULO SECTORIAL CANNABICO
ARGE CANNA
Sensi Seeds
Asociacion Cannabica 4/20
COL.CAN.CAN
Bart B
OVERGROW.IT
GROWERLINE
CANAPA INFO POINT
Manuel Fernandez
LEOLED GROW LIGHTS
Marco Moscatelli
Associazione Culturale Tuanis - Canapamundi
Andrej Kurnik
Hanfinstitut
TREE OF LIFE - AMSTERDAM CANNABIS SOCIAL CLUB
Francis Costelloe
High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink

MEMBERSHIP / view all

 
Gepubliceerd op 26 april 2013  door encod

MET MUJICA DE DRAAK VERSLAAN!

OPROEP TOT ACTIE VAN DE COALITIE VAN LATIJNSAMERIKAANSE ACTIVISTEN VOOR CANNABIS EN HET DRUGS PEACE INSTITUTE

25 april 2013Alle versies van dit artikel: [français] [English] [Nederlands] [Español]

Beste Marihuanavrienden,

Wij schrijven jullie om jullie te informeren dat de leden van de Coalitie van de Latijns-Amerikaanse Activisten voor Cannabis (CLAC) dit jaar voor Jose Mujica, de president van Uruguay, zullen marcheren. Onze marsen zijn altijd protesten zijn tegen de War on Drugs, maar vooral ludieke gebeurtenissen die een nauwkeurig omschreven doel misten. Maar nu Jose Mujica "Basta!" heeft gezegd, hebben wij een leider die de strijd voor legale marihuana naar het slagveld wil brengen, daar waar de draak van de prohibitie moet sterven: in de Organisatie van Verenigde Naties.

Mujica is de enige president van een soevereine natie die is opgestaan tegen de War on Drugs. Op 9 augustus 2012 heeft zijn regering een wetsvoorstel ingediend in het Uruguayaanse parlement voor de regulering van marihuana kweek, verkoop en consumptie. Vanwege gebrek aan steun van de bevolking, alhoewel hij de meerderheid voor het project in het parlament had, besloot Mujica om een stemming over het voorstel uit te stellen. Maar hij heeft ook beloofd met het voostel tot verandering terug te komen eens dat de bevolking duidelijk is geinformeeerd over het belang van legalisatie om de marihuana uit de criminalitiet te halen, waar het door de wet zelf is in geduwt

Alison Holcomb en Rick Ridder die de legaliseringcampagnes in Washington en Colorado geleid hebben werden uitgenodigd in Montevideo om de nationale overheid te informeren over strategie. Ook vertegenwoordigers van de Drugs Policy Alliance, WOLA, de Open Society Foundation, het Trans National Institute en de Spaanse Cannabis Social Clubs, onder anderen. Met de verkregen informatie hoopt de Uruguayaanse regering midden van dit jaar de publieke opinie te kunnen overtuigen.

Maar de strijd is niet gewonnen. De oppositie organiseert zich ook, binnenslands en in het buitenland, in de eerste plaats de International Narcotics Control Board te Wenen. Wij willen Mujica daarom steunen, want zijn strijd is de onze. Een wereldwijde strijd om die draak te doden. Als Mujica in staat is een bres te slaan in de VN-drugs conventies zullen alle regeringen die dromen van een einde aan de War on Drugs hem kunnen volgen. Dat is de angst van de JIFE en daarom vragen wij jullie om steun en dit jaar te marcheren onder het motto ‘Met Mujica doden wij de Draak’.

De mars is het startsein voor de campagne voor de nominatie van Mujica voor de 2014 Nobelprijs voor de Vrede (www.drugspeaceinstitute.org). Het is niet voor de prijs, maar voor de campagne, een bewustzijnsverruimende campagne om te tonen dat wij gebruikers het einde van de oorlog tegen drugs van wezenlijk belang achten, zodat we zonder misprijzen voor de verbiedende wereld van ons medicijn voor de ziel kunnen genieten.

Leve Marihuana! Leve Mujica!

Luis Gavancho, CLAC - Frans Bronkhorst, DPI

Share |Dit artikel beantwoorden


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 160 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 400 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


E-mail Secretariat: office (at) encod.org Privacy: Updated August 2017
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com